Túl sok konzervet, lisztet vett? Adja másnak!

MTI/Nébih

2020.06.02. 16:16

Túl sok konzervet, lisztet vett? Adja másnak!
Illusztráció: pixabay.com

Adománygyűjtési akciót indít a Nébih és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzet sok háztartásban az élelmiszertartalékok felhalmozásával is járt. A járványügyi intézkedések enyhítésével együtt most itt az ideje átnézni ezeket a tartalékokat, hogy lehetőleg semmi ne menjen veszendőbe. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és az Élelmiszerbank arra buzdít mindenkit, aki úgy látja, hogy van olyan tartós élelmiszer az otthonában, amit a lejárati idejéig már nem fogyaszt el, gondoljon azokra, akik segítségre szorulnak.

Adománygyűjtési akciót indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület annak érdekében, hogy a koronavírus járvány miatt a lakosságnál felhalmozott, de fel nem használt élelmiszertartalékok még a lejárati időn belül eljuthassanak a rászorulókhoz - közölte a Nébih kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a szervezők június 16-ig országszerte 89 átvételi ponton várják a tartósélelmiszer-adományokat.

Felhívják a figyelmet, hogy csak bontatlan, azaz eredeti, sértetlen bolti csomagolásban lévő tartós, minőségmegőrzési idővel rendelkező, hűtést nem igénylő élelmiszerek adhatók le, például tészta, liszt.

Az adományozható termékekre vonatkozó további szempontokról, valamint az átvételi pontokról a https://portal.nebih.gov.hu/adomanyozas oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők a közlemény szerint.
Jelezték, hogy az akcióban azok is részt vehetnek, akiknél nincs felhalmozott élelmiszer, de kifejezetten e célból vásárolt tartós élelmiszerekkel mégis szeretnék támogatni a kezdeményezést.
Az összegyűlt élelmiszereket az Élelmiszerbank partnerszervezetei juttatják majd el a rászorulóknak.

NébihÉlelmiszerpazarlás

Szóljon hozzá!

Hirdetés