Felháborítja a Fideszt, hogy Lenin-szobrot emeltek Németországban

2020.07.14. 17:44

Felháborítja a Fideszt, hogy Lenin-szobrot emeltek Németországban
A Lenin-szobor avatása Gelsenkirchenben (Fotó: spiegel)

A magyar kormánypárt szerint a gyilkos diktátor szobrának felállítása meggyalázza az áldozatok emlékét.

Hirdetés

Hirdetés

Németországban az emberi méltóságot, a legalapvetőbb emberi és polgári jogokat és a jogállamiságot lábbal tipró Vlagyimir Iljics Leninnek avattak szobrot, miközben a németek más tagállamoktól a jogállamiság tiszteletben tartását várják el - olvasható a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleményében.

Kedden a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja Bocskor Andrea kezdeményezésére írásbeli kérdést intézett az Európai Bizottsághoz a németországi Lenin-szobor avatása kapcsán. Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő a delegáció nevében felháborodásának adott hangot, hogy Németország az Európai Unió soros elnökségét adó országként más tagállamok jogállamiságáért aggódik, miközben saját országukban a XXI. században szobrot emelnek annak a Leninnek, akinek az emberiesség elleni bűnlajstroma végtelenségig sorolható.

2020. június 20-án a németországi Gelsenkirchen városában avattak Lenin-szobrot.  

Lenin politikai utódai és követői, a marxizmus-leninizmus hívei az emberiesség elleni kegyetlen bűncselekményekért felelősek. A Leninről való nyilvános megemlékezés sérti a kommunizmus áldozatainak emlékét és az áldozatok hozzátartozóit. Szégyenletes, hogy annak ellenére, hogy Közép-Európa néhány évtizeddel ezelőttig elszenvedte a kommunizmus szörnyűségeit, Nyugat-Európában baloldali szervezetek dicsőítik ezt az ideológiát. A közép-európaiak számára a kommunista gyilkos diktátor szobrának felállítása meggyalázza az áldozatok emlékét, amely elfogadhatatlan, akárcsak a náci szimbólumok és cselekedetek dicsőítése."

 - olvasható a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja közleményében. Felszólították az Európai Bizottságot, hogy tegye meg a szükséges lépéseket, hogy a német kormány mielőbb elejét vegye az ilyen szélsőséges jelenségeknek. A képviselők várják továbbá a választ arra a kérdésre is, hogy az Európai Bizottság milyen konkrét lépéseket kíván tenni a totalitárius ideológiák dicsőítésének tiltására, megakadályozására.

szoborFideszLenin

Hirdetés

Szóljon hozzá!