Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fidesz: több pénzt kapnak jövőre az önkormányzatok

| 2020. 07. 03. | 18:52:00
Aki mást mond, hazudik - állítják.
Fidesz: több pénzt kapnak jövőre az önkormányzatok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik - reagált a Fidesz pénteken ellenzéki és független önkormányzati vezetők sajtótájékoztatójára.

Még a baloldal is elismeri, hogy a költségvetés alapján az önkormányzatok jövőre 118 milliárd forinttal több pénzt kapnak, mint idén, ezt mégis keveslik, és több pénzt követelnek maguknak - áll a Fidesz közleményében.
Azzal sem elégednek meg, hogy a kormány az önkormányzati beruházások támogatására külön programokat indít jövőre is, valamint jut forrás a településekhez uniós programokból is. Ezek összértéke megközelíti a 400 milliárd forintot. Arról nem is beszélve, hogy a gazdaság várhatóan 5 százalék körüli jövő évi növekedésével az önkormányzatok iparűzésiadó-bevétele is emelkedni fog, ami szintén az önkormányzatok mozgásterét növeli - tudatta a Fidesz.

A járvány elleni védekezés költségeiből mindenkinek ki kell vennie a részét, együttműködésre van szükség, amelyet a jelek szerint a baloldal ismét bojkottálni szeretne. Hagyják abba a politikai cirkuszt, inkább lássanak hozzá a munkához! - szólított fel a Fidesz közleményében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés