Csaknem 1200-an jelentkeztek iskolaőrnek

szabolcsihir.hu

2020.07.28. 15:23

Csaknem 1200-an jelentkeztek iskolaőrnek
A kép illusztráció.

Az előzetes igényfelméréshez képest 23 szakképző intézmény mégsem kíván élni a lehetőséggel.

Hirdetés

Hirdetés

Július 23-ig 1182-en jelentkeztek az iskolaőri képzésre – közölte a Népszava megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság. Mivel a jelentkezés határideje július 24-e volt és többen postai úton küldték el a jelentkezésüket, ezért ez a szám még változhat. A napilap megjegyzi, a jelentkezés nem jár automatikus felvétellel, a jelentkezőknek pszichológiai feltételeknek is meg kell felelniük, majd részt kell venniük egy rövid, de komplex (pedagógiai, pszichológiai, konfliktuskezelési) képzésen.

Az ORFK hozzátette azt is, hogy ha olyan 65 év alatti egykori rendőrök jelentkeznek iskolaőrnek, akik szolgálati járandóságban részesülnek, nem fogják felfüggeszteni annak folyósítását, az iskolaőri bér mellett továbbra is megkapják a nyugdíjukat.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány július 15-én tette közzé azon intézmények listáját, ahol kérték az iskolaőr jelenlétét: ezen 491 intézmény szerepelt, általános és középiskolák. A lap emlékeztet, az Emberi Erőforrások Minisztériuma azóta sem frissítette ezt a listát, holott többen jelezték, hogy tévesen kerültek fel rá.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amely a szakképző iskolákat felügyeli, azt mondta a lapnak, hogy 23 szakképző intézmény mégsem kér iskolaőrt, heten viszont jelentkeztek, így összesen 185 szakképzési intézménybe kerülhet egy-egy iskolaőr.
iskolaőr

Szóljon hozzá!

Hirdetés