Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkéseltek 4 embert a Charlie Hebdo korábbi szerkesztőségénél

| 2020. 09. 25. | 14:57:00
Az öt évvel ezelőtti iszlamista támadás pere szeptember elején kezdődött Párizsban.
Megkéseltek 4 embert a Charlie Hebdo korábbi szerkesztőségénél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megkéseltek négy embert a Charlie Hebdo előző szerkesztőségének közelében Párizsban szeptember 25-én. A két támadó menekülésben van – írja az Origo a Le Parisien cikke alapján. Az elkövetők machetéval támadtak, a francia lap szerint három sérült állapota súlyos.

Az elkövetők állítólag metróval távoztak a helyszínről, a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

Az öt évvel ezelőtti iszlamista támadás perének nyitónapján, szeptember 2-án a lap újra közzétette a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrákat, amit a francia társadalom túlnyomó többsége üdvözölt a felmérések szerint, néhány muzulmán országban azonban elítélték az újbóli publikálást, az al-Kaida terrorszervezettől pedig ismételten több fenyegetést is kapott a lap.

Nyílt levélben fejezte ki támogatását mintegy száz francia sajtótermék a Mohamed prófétából gúnyt űző karikatúrák közlő Charlie Hebdo című francia szatirikus lapnak, amelynek több szerkesztőségi tagja dzsihadista merénylet áldozata lett öt évvel ezelőtt.

Miközben a franciaországi dzsihadista merényletsorozat nyitányát jelentő, 2015 januárjában elkövetett, tizenhét halálos áldozatot követelő párizsi támadások pere folyik a párizsi esküdtszéken, a lap humánpolitikai igazgatója Marika Bret olyan halálos fenyegetéseket kapott, hogy az öt éve állandó rendőri védelem alatt álló nőt a múlt héten tíz perc alatt menekítették ki a lakhelyéről, s jelenleg saját szavai szerint "politikai menekültként" kénytelen a barátainál meghúzni magát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés