Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

6 500 fertőzött egy nap alatt: mélyponton Románia

| 2020. 10. 29. | 16:29:00
11 ezer koronavírusos beteget kezelnek kórházban.
6 500 fertőzött egy nap alatt: mélyponton Románia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Romániában a koronavírus-járvány újabb rekordjai dőltek meg október 29-én, de a hatóságok egyelőre csak helyi korlátozásokkal számolnak.

A csütörtökön kora délután közölt hivatalos adatok szerint először haladta meg a hatezret az egy nap alatt jegyzett új fertőzöttek száma, és soha nem volt akkora a nyomás a kórházakon, mint most. Csaknem 11 ezer koronavírusos beteget kezelnek kórházban, közülük 868-at intenzív terápiás osztályon. A hivatalos adatok azt jelzik, hogy októberben szabadult el a járvány az országban. Szeptember utolsó napján lépte át először az ezret a napi megbetegedések száma. Azóta minden héten újabb ezres küszöböt lépett át az új fertőzések száma, mely csütörtökre már a 6 500-at is megközelítette. Szerda este Klaus Iohannis államfő, csütörtökön Nelu Tataru egészségügyi miniszter ismételte el, hogy

egyelőre nem tervezik országos korlátozások bevezetését, hanem helyben próbálják megállítani a járvány terjedését azokon a településeken, amelyeken a legtöbb új esetet jegyzik.

Klaus Iohannis azt is kijelentette, hogy nem kell elhalasztani a december 6-ra kiírt parlamenti választásokat. A parlamentben többséget alkotó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu azonban csütörtökön kijelentette: jövő héten újabb kísérletet tesznek annak a törvénynek az elfogadtatására, mely a parlamentre ruházza a választások időpontjának a kijelölését. A törvény jövő heti elfogadása és kihirdetése érvénytelenítené a kormányhatározatot, mely december 6-ra tűzte ki a választásokat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés