Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vírus: rendkívül súlyos a helyzet Beregszászon és Ungváron

| 2020. 10. 30. | 19:32:00
Ukrajnában egy nap alatt 8 ezer új fertőzöttet azonosítottak.
Vírus: rendkívül súlyos a helyzet Beregszászon és Ungváron
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megint gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, október 30-ra az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma 8 ezer fölé emelkedett, a halottaké pedig átlépte a 7 ezret. Magyarországot pénteken a vörös zónába sorolta át Ukrajna. A vörös, azaz a koronavírus-járvány tekintetében kockázatosnak minősített országokból érkezőknek Ukrajnában házi karanténba kell vonulniuk, amelyet csak negatív PCR-teszteredménnyel függeszthetnek fel a határidő letelte előtt – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál. Ukrajna ezelőtt csak egyszer egy hétig, augusztus elején sorolta Magyarországot vörös kategóriába.

Az elmúlt napon 8 312 új esettel 378 729-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig (újabb napi csúcsot döntve) 173-mal 7041-re emelkedett. Eddig 155 026-an gyógyultak meg, viszont már 216 662 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban.

A kormány péntekre felülvizsgálta a települések és régiók járványhelyzet szerinti színes besorolását, és a legsúlyosabb, vörös zónába sorolta egyebek mellett Kárpátalján Ungvárt, Beregszászt és az ungvári járást. Az ország legfertőzöttebb területének számító főváros, Kijev továbbra is "narancs" maradt. A vörös besorolású helyeken be kell zárni az iskolákat, le kell állítani a közösségi közlekedést és nem tarthatók tömegrendezvények sem.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter napi tájékoztatóján kijelentette, hogy tárcája ellenzi a teljes zárlat bevezetését Ukrajnában főként az ország gazdasági helyzete miatt. Hozzátette ugyanakkor, hogy bizonyos korlátozásokat viszont várhatóan be fognak vezetni az üzleti vállalkozások számára, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés