Bedobta a törölközőt a Fidesz veteránja

Szabolcsihir.hu

2020.11.29. 11:40

Bedobta a törölközőt a Fidesz veteránja
A Fidesz politikusa 2004 óta az Európai Parlament tagja (Fotó: MTI)

Szájer József távozik. Az indoklása alapján felőrölte a stressz.

Hirdetés

Lemond európai parlamenti képviselői tisztségéről a Fidesz legismettebb uniós politikusa, Szájer József. Erről maga az érintett számolt be november 29-én a párt EU-s képviselőinek honlapjának. A lemondás 2020. december 31-el hatályos.

– Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom. Egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számomra, márpedig akik a küzdőtéren vannak, azoknak harcrakész állapotban kell lenniük. Harminc éve szolgálom Magyarországot hivatásos politikusként. Ennek túlnyomó részében az európai terepen dolgoztam. Feladataimat igyekeztem lelkiismeretesen ellátni, a magyar emberek, a választóim érdekeit képviselni

– fejtette ki Szájer József, aki 2004-től az Európai Parlament képviselője, jeleneg az EP Jogi Bizottságának tagja és a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság póttagja.

A jövőben a gyakorlati politikusi tevékenység helyett a távlatosabb, szellemi területen kívánom folytatni a rendszerváltoztatáskor megkezdett munkát. Új feladataimat az eddigi elkötelezettséggel és elszántsággal fogom teljesíteni. A konkrétumokról később adok tájékoztatást – írta.
EUFideszeurópai parlamentSzájer József

Szóljon hozzá!

Hirdetés