Tompítja a túlzó optimizmust Kurz

MTI

2020.11.29. 14:30

Tompítja a túlzó optimizmust Kurz
A híres bécsi Állami Operaház sem fogad nézőket (Fotó: Freepik)

A megszokott élet csak jövőre térhet vissza az alpesi sípályákra.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni, közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap november 29-i számában megjelent interjújában. A politikus tompította a túlzóan optimista várakozásokat a jelenlegi zárlatot követő enyhítésekkel kapcsolatban. 

„Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy még heteken, hónapokon át megszorítások mellett kell élnünk”, hangsúlyozta Kurz, aki szerint a cél az, hogy december 7-e után „óvatos lépésekkel” kinyithassanak az iskolák és a kereskedelmi egységek. A kormány nyitási stratégiáját azonban a járványgörbe alakulása döntően befolyásolhatja.

Arról is beszélt, hogy feltett szándékuk belátható időn belül több sportot lehetővé tenni, különösen, ha szabadtéri és egyéni sporttevékenységről van szó. Ami viszont biztos, hogy a sípályák esti zárása utáni összejövetelek csak a jövő téli szezonban lesznek újra engedélyezettek.

Ausztriában november 17. óta van érvényben a 24 órás kijárási korlátozás, amelynek értelmében az iskolák, üzletek, éttermek, kulturális és szabadidős létesítmények zárva tartanak, csak az alapvető szükségleti cikkeket árusító boltok és a gyógyszertárak lehetnek nyitva. Mindez előreláthatóan december 6-ig tart.

A 8,8 millió lakosú országban november 29-én 4047 új fertőzöttet és 87 halottat jelentettek. 
Ausztriajárványkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés