December 27-28-án kezdődhetnek az oltások Magyarországon

MTI

2020.12.18. 11:00

December 27-28-án kezdődhetnek az oltások Magyarországon
A kormányfő az operatív törzs egyik decemberi ülésén (Fotó: Orbán Viktor/Facebook)

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nem szeretné feladni az oltás önkéntes jellegét.

Hirdetés

Hirdetés

December 27-én vagy 28-án kezdődhet a koronavírus elleni oltások beadása, első körben 35 ezer embernek elégséges mennyiség érkezik Magyarországra, és első helyen az egészségügyi dolgozókat oltják majd be – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök december 18-án a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az egészségügyi dolgozókat a Dél-pesti Centrumkórházban és a megyei kórházakban oltják majd. Hozzátette, kérni fogja az egészségügyben dolgozókat, hogy minél nagyobb számban oltassák be magukat, de rámutatott, hogy

„ez egyáltalán nem általános vágy ebben a pillanatban”. Megjegyezte: nem szeretné feladni az oltás önkéntes jellegét, senkit sem szeretnének oltásra kényszeríteni, az egészségügyben dolgozóktól viszont azt szeretné kérni, védjék meg magukat.

A további oltásokról elmondta: a regisztrációnak lesz jelentősége, mert amikor tömegesen elérhetővé válik a vakcina, a regisztráció szerint fognak haladni. Ezért kérte az embereket az előjegyzésre.

A járványhelyzetet a miniszterelnök úgy értékelte, hogy a számok ugyan nem romlanak, de ez nem egy nagy vigasz, „nincsenek felszabadító erejű jó hírei”.

Orbán Viktorjárványoltásvakcinakoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!