Szájer József súlyos milliókat is bukik

2020.12.03. 12:22

Szájer József súlyos milliókat is bukik
Szájer József (Fotó: EU)

Az EP-képviselők nagyon jól keresnek.

Hirdetés

Hirdetés

Havi több mint 2 milliós fizetéstől, napi 114 ezer forintos költségtérítéstől és havi 1,5 milliós reprezentációs keresettől esik el a botrányába belebukott Szájer József fideszes Európai Parlamenti (EP) képviselő, írja a Menedzserfórum.

Ha valakik jól jártak a forint gyengülésével, akkor azok az EP-képviselők voltak, fizetésüket ugyanis euróban kapják. Nettó fizetésük 6 962 euró, ami tavaly áprilisban még 2,1 millió forintot ért, most viszont már 2,4 millió forintot. Ezzel jelentősen jobban keresnek, mint a hazai honatyák, akiknek csak 1,1 millió forint az alapbérük - kezdi cikkét az Mfor.hu.

A jövedelem mellé az EP-képviselők napi 114 ezer forintos maximális keretet hívhatnak le, amennyiben Brüsszelben aláéírják a jelenléti ívet. Az intézményen kívüli, itthoni uniós munkáékhoz is jár költségtérítés irodabérlésre, ügyintézési költségekre (telefon- és postadíjakra, reprezentációs kiadásokra, számítógépek és telefonok beszerzésére, konferenciák és kiállítások szervezésére). Ennek havi összege 2020-ban 4563 euró, ami 1,6 millió forint.

fizetéseurópai parlamentSzájer József

Szóljon hozzá!

Hirdetés