Szájer-ügy: a DK-s Orbán Viktort kérdi, mi nem fér bele?

MTI

2020.12.03. 13:32

Szájer-ügy: a DK-s Orbán Viktort kérdi, mi nem fér bele?
Varga Zoltán (Fotó: mti)

Szerint a miniszterelnök még soha semmiről nem adott számot.

Hirdetés

Hirdetés

A Demokratikus Koalíció kérdéseket tett fel Orbán Viktor miniszterelnöknek Szájer József ügyében. A DK frakciószóvivője csütörtöki, online is közvetített budapesti sajtótájékoztatóján azt kérdezte: a kormányfő komolyan gondolta, hogy elég lesz az EP-képviselőt "suttyomban" lemondatni, és el lehet titkolni az ország elől az igazságot?

Mi nem fér bele a Fidesz értékrendjébe, a drogok, a homoszexualitás, a csoportos szex vagy a járványügyi szabályok megsértése?

- sorolta tovább kérdéseit Varga Zoltán. Az is fontos kérdés, hogy zsarolták-e Szájer Józsefet vagy akár a feleségét, Handó Tünde alkotmánybírót - tette hozzá. A képviselő hangsúlyozta, hogy a kormányfő csak egy nagyon szűkszavú közleményt adott ki az ügyben. Orbán Viktor és a Fidesz menekül a "valós válasz" elől - jelentette ki.

Amikor pénteken Szájer József lebukott a "csoportos, drogos, illegális szexorgián", akkor már nemcsak a belga, hanem a magyar kormánynak is tudnia kellett, hogy mi történt

- jelentette ki. Ennek ellenére az EP-képviselőt "megpróbálták (.) egy semmitmondó nyilatkozattal mosdatni" - fogalmazott Varga Zoltán, aki hangot adott annak a véleményének, hogy Szájer József szexuális orientációja, valamint az hogy a politikus hasonló bulikban járt, a kormány számára is világos volt, de a kabinet mégis hagyta, hogy "ez egyfajta nemzetbiztonsági kockázatot jelentsen". Arra a kérdésre, mi történik, ha a kormányfő nem ad számot a történtekről, a DK-s politikus azt válaszolta, hogy Orbán Viktor valójában még soha semmiről nem adott számot. A miniszterelnököt a történelem fogja számon kérni és rövidesen a magyar társadalom - tette hozzá.

Szájer JózsefVarga Zoltán

Szóljon hozzá!

Hirdetés