Elhunyt a CNN ikonja, Larry King

CNN

2021.01.24. 12:16

Elhunyt a CNN ikonja, Larry King
Larry King (1933-2020) Fotó: CNN

A rákot legyőzte, de a koronavírus elvitte a legismertebb tévést

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus szövődményeiben, 87 éves korában elhunyt Larry King, aki a CNN egyik legnézettebb műsorát vezette 1985 és 2012 között, és ezzel a csatorna ikonjává vált, miután több mint 6 ezer műsorban volt látható. Összesen több mint 30 ezer interjút készített. Közéleti szereplőkkel, hírességekkel, sportolókkal, filmsztárokkal és hétköznapi emberekkel egyaránt beszélgetett. Gerald Fordtól Barack Obamáig minden amerikai elnököt meginterjúvolt.

Ha valaki megkérdi tőlem, hogy melyek a legnagyobb sikerem az életben, akkor azt a válaszom, hogy az egyik a CNN létrehozása, a másik pedig Larry King alkalmazása. Tökéletes szakember volt, csodálatos mentor sokak számára és jó barát mindenki számára. A világ elvesztett egy igazi legendát

- mondta a CNN-nek az alapító Ted Turner az elhunytról, aki arról volt ismert, hogy nem készült fel az interjúkra, ehelyett inkább hagyta, hogy természetes kíváncsisága vezesse a beszélgetéseket.

Lawrence Harvey Zeiger született 1933. november 19-én Brooklynban, New York-ban, zsidó szülők gyerekeként. Édesanyja litván, édesapja ukrán származású volt. Egy miami rádiónál kezdett dolgozni, később éjszakai, beszélgetős műsorokat vezetett. A rádiózást még a CNN-hez való kerülése után is folytatta egy ideig.

Kingről december utolsó napjaiban állapították meg, hogy koronavírusos, ennek a szövődményeibe halt bele. Három éve tüdőrákkal diagnosztizálták, egy sikeres műtét után felépült. Öt gyermeke közül kettőt tavaly elvesztett, Chaia nevű lánya 52 évesen halt meg tüdőrákban, Andy nevű fia pedig infarktusban halt meg 65 évesen.

televízióUSAközélet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3