Orbán: szigorításra van szükség a határokon

Borsodihír

2021.02.26. 13:08

Orbán: szigorításra van szükség a határokon

Az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell a miniszterelnök szerint

Hirdetés

Hirdetés

A határoknál mindenképpen szigorításokra van szükség a koronavírus-járvány erőteljes felfutása miatt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
​A kormányfő hangsúlyozta:

szigorú utazási szabályokra van szükség. Ahogy fogalmazott, még az üzletembereknek is meg kell érteniük, hogy a járvány gyors terjedését előidéző vírusmutánsok miatt az Európán kívüli, akár üzleti célú utazásokat is radikálisan korlátozni kell.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy az operatív törzs péntek reggeli ülésén emelt szintű készültséget rendelt el a kórházakban, amelynek során a vezénylési listát is át kell tekinteni. Azt mondta, vissza kell hozni azt a készültségi fokot, amit áprilisban vagy novemberben alkalmaztak az intézményekben.

Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére megkezdődött az utazási szabályok, határforgalom-ellenőrzési rendelkezések szigorításának előkészítése, tekintettel az egész Európát érintő koronavírus-járvány harmadik hullámára - ezt már a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese jelentette be a február 26-i, pénteki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes jelezte, hogy a döntésekről a későbbiekben adnak tájékoztatást.

  • Az alezredes közölte, hogy február 25-én csütörtökön a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 130 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, így a vonatkozó kormányrendelet szeptember 21-ei hatályba lépése óta 26 612 rendőri intézkedés történt a maszkviselési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt.
  • Kiss Róbert elmondta, hogy csütörtökön 94 ember szegte meg a tízezer lakosúnál nagyobb településeken az önkormányzati rendeletekben elrendelt maszkviselési szabályokat, közülük 6 embert figyelmeztettek, 43-an helyszíni bírságot kaptak, 45 ember ellen szabálysértési feljelentést tettek.
koronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3