Kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai Horvátországban

MTI

2021.03.01. 15:48

Kinyitottak a vendéglátóhelyek teraszai Horvátországban

Az elmúlt 24 órában 91 új fertőzöttet azonosítottak.

Hirdetés

Hirdetés

Kinyitottak a kávézók és éttermek teraszai március 1-jén Horvátországban, a vendéglátósok mintegy 75 százaléka élt ezzel a lehetőséggel a korlátozások feloldását követően – közölte a helyi sajtó.

Csak azok a vendéglátóhelyek nem nyitottak ki, amelyek nem rendelkeznek külső térrel, vagy kevésbé forgalmas helyen van az üzlet – írták a lapok.

Ugyanakkor ők továbbra is készíthetnek italt és ételt elvitelre, a kormánytól pedig ígéretet kaptak arra, hogy márciusban még megkapják a járványhelyzet okozta gazdasági károk enyhítésére szánt támogatásokat. Horvátországban az elmúlt 24 órában 91 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 243 064-et. Egy nap alatt 11 beteg halt bele a fertőzés okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, a halottak száma ezzel 5537-re emelkedett. Kórházban 791 beteget ápolnak, közülük 64-en vannak lélegeztetőgépen.

Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet igazgatója a válságstáb hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: heti összehasonlításban 32,9 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma az országban és több koronavírus-mutánst is regisztráltak, a britet, a dél-afrikait és a New York-it is, amelyről – mint mondta – még nem tudnak sokat. Egyben felszólította a lakosságot arra, hogy most ne utazzon.

Beszámolt továbbá az újabb vakcinaszállítmányok érkezéséről is, Vili Beros egészségügyi miniszter pedig bemutatta azt a honlapot, amelyen hétfőtől online is lehet regisztrálni az oltásra.
Horvátországkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3