Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Indul a választásokon a Polgári Válasz

| 2021. 03. 04. | 10:21:00
Azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel – állítják.
Indul a választásokon a Polgári Válasz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz; a párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő március 4-én. Bencsik János közleménye szerint az elmúlt hónapok történései az eddigieknél is világosabbá tették: a keresztény, konzervatív gondolatnak jelenleg Magyarországon nincs politikai képviselete.

A mozgalom indulása óta sok jelzést kaptak az ország minden részéről, amelyek azt bizonyítják: sokan várják, hogy valaki "felemelje a polgári Magyarország zászlaját, amelyet a Fidesz rég eldobott, a baloldali ellenzék pedig soha nem is hordozott" – írta.

Nemzetben gondolkodnak

Közölte, hogy a Polgári Válasz nem szolgálja a hatalom érdekeit ellenzéki logó alatt, és nem csatlakozik a hatpárti baloldali ellenzéki összefogáshoz sem. A párt "azokat képviseli, akiket senki más nem képvisel": a hagyománytisztelő, teljesítményelvű és nemzetben gondolkodó állampolgárokat – tette hozzá. Ismertette: a párt célja az egymást gyűlölő, mégis egymást életben tartó politikai "szekértáborok" meghaladása. Emellett értelmes és őszinte közbeszédet, érdemi és kulturált vitát szeretnének folytatni, és ugyanezt várják el a közélet minden szereplőjétől. A Polgári Válasz a törvényes rend pártján áll, de a jogszabályok betartásáért cserébe a "hatalom birtokosaitól" példamutatást vár el. A párt továbbá a mindennapokban kiszámíthatóságot, józan ész szerinti működést, átláthatóságot és ellenőrizhető kormányzást követel - olvasható a közleményben. Bencsik János szerint napról napra egyre több magyar embernek lesz elege "a két nagy politikai tömb alantas mocskolódásából, amely sokszor csak a háttérben kötött alkuk és összefonódások leplezését szolgálja." A Polgári Válasz az ő hangjuk kíván lenni - hangsúlyozta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés