Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rövidesen bemutatják az EU-s immunitásigazolást

| 2021. 03. 01. | 19:31:00
Fokozatosan lehetővé tennék az utazást az Európai Unióban és annak határain kívülre.
Rövidesen bemutatják az EU-s immunitásigazolást
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európai Bizottság még ebben a hónapban bemutatja a koronavírussal összefüggő új digitális immunitásigazolásra, másnéven zöld igazolványra vonatkozó jogalkotási javaslatát; az intézkedéssel az európaiak szabadabb utazását szeretnék elősegíteni – közölte Ursula von der Leyen március elsejei Twitter-üzenetében.

Az Európai Unió és a tagállamok azt szeretnék, ha a vakcinaútlevél nyárra elkészülne, és meg lehetne kezdeni az egészségügyileg biztonságos külföldi utazásokat.

Az Európai Bizottság elnöke tudatta, az oltási könyv szerepét betöltő új uniós immunitásigazolás a beoltottságot fogja igazolni, teszteredményeket tartalmaz azok esetében, akik még nem kaphattak oltást, illetve információt arról, ha valaki már átesett a koronavírus-fertőzésen.

Hangsúlyozta: teljes mértékben tiszteletben fogják tartani az adatvédelmet és a magánszférát. A cél: fokozatosan lehetővé tenni az európaiak számára, hogy biztonságosan utazhassanak az Európai Unióban, vagy az unió határain kívülre akár munka, akár turizmus érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés