Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javulnak a járványügyi adatok, mondta Galgóczi Ágnes

| 2021. 04. 18. | 15:56:00
A pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.
Javulnak a járványügyi adatok, mondta Galgóczi Ágnes
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Javulnak Magyarországon a járványügyi adatok, a koronavírus elleni oltás folyamatosan zajlik, az országban ma már minden harmadik ember legalább egy védőoltást megkapott – mondta el a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a közmédiának április 18-án.

Galgóczi Ágnes emlékeztetett, amikor a beoltottak száma eléri a 3,5 milliót, akkor kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, és az oltás előrehaladtával, illetve a járványügyi adatok javulásával tovább enyhíthetnek a szigorú szabályokon.

Annak kapcsán, hogy április 19-én, hétfőn kinyithatnak az óvodák és az alsó tagozatos diákok újra az iskolában tanulhatnak, azt mondta: a kisebb gyerekek biztonsággal visszatérhetnek a jelenléti oktatásba, az intézmények felkészültek fogadásukra, az épületeket fertőtlenítették, a pedagógusok oltási kampánya három hétvégén keresztül folyt.

Galgóczi Ágnes közölte azt is, hogy egyre nagyobb mennyiségben, folyamatosan érkeznek Magyarországra a vakcinaszállítmányok. Magyarországon „nagyon jól halad az oltási kampány” – tette hozzá –, a regisztrált 60 év felettiek mintegy 90 százaléka be van oltva, és most már a 18 és 59 év közötti aktív korosztályt is folyamatosan oltják. Hangsúlyozta, mindannyiunk felelőssége, hogy oltást kapjunk, magunkat is védeni kell, nem elégséges az, ha csak mások beoltottságára számítunk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés