Százezer tanár már megkapta az első oltást

szabolcsihir.hu

2021.04.07. 12:49

Százezer tanár már megkapta az első oltást
(Fotó: MTI/archív)

A maszkviselési szabályt meghosszabbította a kormány.

Hirdetés

Hirdetés

Minden negyedik magyar ember megkapta a koronavírus elleni oltás legalább első vakcináját – jelentette be György István az április 7-i sajtótájékoztatón. Az államtitkár tudatta, a kétszer beoltottak száma meghaladja az egymilliót. – Azokban a csoportokban, ahol a védőoltásokat véghezvittük, például az idősek és az egyészségügyi dolgozók körében radikálisan csökkent a fertőzöttek aránya – mondta.

Eddig 100 ezer pedagógus kapott oltást és ma újabb 100 ezer pedagógust, óvodai és bölcsődei dolgozót értesítenek az oltásról. A pedagógusok egy részének második oltása az érettségik idejére, hétköznapra esik, ezt hétvégére ütemezik át a vizsgák zavartalansága miatt.

György István közölte, praxisonként átlagosan 50 embert küldhetnek kórházi oltópontra a háziorvosok csütörtöktől, mivel a Nemzeti Népegészségügyi Központ felszabadította a múlt héten érkezett orosz vakcinákat.

Kiss Róbert ismertette a ma életbe lépett új intézkedéseket és közölte, a kijárási tilalom alóli felmentések szabályai nem változtak. Közölte, az üzletek tulajdonosai kötelesek gondoskodni arról, hogy a bolt előtti várakozók betartsák a másfél méteres távolságot, illetve arról is, hogy az üzletben csak annyian tartózkodjanak, amennyi megengedett. A négyzetméter-alapú szabályok a szolgáltatásokra nem vonatkoznak. A kijárási tilalom kezdetének időpontja 10 órára módosult, az üzletek 5 óra és 21 óra 30perc  között lehetnek nyitva.

A határellenőrzést, valamint a többi védelmi intézkedést, például maszkhasználatot meghosszabbítja a kormány, ez a mai napon jelenik meg a Magyar Közlönyben.
oltáskoronavírusmaszkhasználat

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3