16-18 évesek oltása: már letölthető a szülői hozzájáruló nyilatkozat

szabolcsihir.hu

2021.05.10. 11:51

16-18 évesek oltása: már letölthető a szülői hozzájáruló nyilatkozat
A kép illusztráció. (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Pfizer-vakcinára jelenleg csak ez a korosztály tud most regisztrálni.

Hirdetés

Hirdetés

Május 10-től már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatal számára nyílt meg mától az időpontfoglaló. A jogosultak erről ma SMS-értesítést is kapnak. Az oltásukra május 13-18. között hirdettek időpontokat a kórházak. Az oltás Pfizer-vakcinával történik. Az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük, amely INNEN letölthető.

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. Felhívják a figyelmet, hogy a Pfizer-vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni, a többi regisztrált továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokat tud jelenleg foglalni.

Amennyiben tanítási időszakra sikerül csak időpontot foglalniuk, akkor az oltás igazolt hiányzásnak számít a középiskolákban, amelyet az oltási időpont visszaigazolásának, és az oltáskor kapott papír bemutatásával lehet igazolni.
védőoltáskoronavírusPfizerr/BioNTech

Hirdetés

Szóljon hozzá!