Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

MTI

2021.05.14. 08:31

Csehországba is szabadon utazhatnak a beoltott magyarok

A védettségi igazolványokat a két ország kölcsönösen elismeri.

Hirdetés

Hirdetés

Csehországgal is létrejött a megállapodás, így május 15-től immár mindenfajta karantén-, vagy tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán pénteken hajnalban. Szijjártó Péter kiemelte:

az oltási igazolványokat a két ország kölcsönösen elismeri, így a megállapodás mindenkire nézve érvényes, függetlenül a beadott oltóanyag fajtájától.

 "Sokat tárgyaltunk az elmúlt pár napban cseh barátainkkal, hogy lehetővé tegyük a már beoltott polgáraink számára a szabad utazást az országaink között" – írta a miniszter. Hozzátette, hogy Csehország és Magyarország között évente több százezer turista fordul meg, mostantól pedig újra megnyílik a lehetőség a kölcsönös prágai, budapesti, brünni városnézésekre, a fürdővárosok meglátogatására, a balatoni, hévízi pihenésekre.

Szijjártó Péter közölte azt is, hogy további országokkal is tárgyalnak – "ma Lengyelországban, Lódzban" –, és amint létrejön a következő megállapodás, azonnal tájékoztatást adnak róla.
Szijjártó PéterCsehországvédettségi igazolvány

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés