Magyarországra érkezik az utolsó Sinopharm-szállítmány

MTI

2021.05.21. 08:54

Magyarországra érkezik az utolsó Sinopharm-szállítmány
(Fotó: MTI/archív)

A kínaiak teljesítik a szerződésben vállaltakat.

Hirdetés

Hirdetés

Május 21-én péntek délelőtt landol a magyar kormány teherszállító gépe Budapesten, amely 700 ezer Sinopharm-vakcinát szállít, ezzel a kínaiak is teljesítik a vakcinaszerződésben vállaltakat – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalára feltöltött videójában. Szijjártó Péter közölte, a gép az elmúlt három hónapban 15 alkalommal fordult Budapest és Moszkva, valamint Budapest és Peking között, hogy a keleti oltóanyagokat Magyarországra szállítsa.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a szerződésben már csak 500 ezer adag oltóanyag szerepelt, de a kínai védelmi minisztérium 200 ezer adagnyi adománnyal megtoldotta a szállítmányt.

Magyarország több oltóanyagot és korábban kapott Kínától, mint amennyi a vakcinaszerződésben szerepelt – mondta. Felhívta a figyelmet arra: a Kínából és Oroszországból megrendelt vakcinák hozzájárultak ahhoz, hogy ma Magyarország az átoltottság tekintetében mintegy másfél hónappal előrébb jár Európánál.

"Ennyivel előbb tudjuk megnyitni teljes egészében a gazdaságunkat, visszaadni az embereknek a normális életet" – tette hozzá Szijjártó Péter.
védőoltásSzijjártó PéterkoronavírusSinopharm

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés