Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Innentől az operatív törzs sem a „régi”

| 2021. 05. 25. | 16:01:00
Félmillión regisztráltak, de még nem éltek az oltás lehetőségével. 
Innentől az operatív törzs sem a „régi”
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A pünkösdi hétvége adatai is azt mutatják, hogy a járvány „visszahúzódóban” van – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs május 25-i online sajtótájékoztatóján. Galgóczi Ágnes szavai szerint ez a magas átoltottságnak, a védelmi intézkedéseknek, a lakosság együttműködésének köszönhető.

Elmondta:

a kórházban kezeltek száma és a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is folyamatosan csökken. Vasárnap, az 5 millió átoltott elérése után életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, de néhány védelmi intézkedés még életben van, így például maszkot kell hordani az üzletekben, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedés járművein. Galgóczi Ágnes kérte, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a vakcina.gov.hu oldalon.

Erre már a külhoni magyaroknak is van lehetőségük. Akinek pedig van érvényes regisztrációja az külön értesítés nélkül foglalhat oltási időpontot az eeszt.gov.hu oldalon. Az osztályvezető kiemelte: félmillión vannak olyanok, akik már regisztráltak, de még nem éltek az oltás lehetőségével. 

Elhangzott: megszűnnek az operatív törzs napi tájékoztatói, legközelebb május 28-án pénteken tartanak sajtótájékoztatót.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés