Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A brit felnőttek 80 százaléka már megkapta

| 2021. 06. 18. | 10:17:00
Nagyon jó az oltásokból eredő védettség, mondja a szakember.
A brit felnőttek 80 százaléka már megkapta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A június 17-én ismertetett legfrissebb adatok szerint a brit felnőtt lakosság több mint 80 százaléka (42 millió fő) megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, és csaknem 60 százaléknak mindkét adagot beadták. Az új számok ugyanakkor azt is mutatják, hogy gyorsan terjed a koronavírus fokozottan fertőzőképes delta variánsa, mindenekelőtt a még beoltatlan fiatalabb korosztályokban. A brit kormány célkitűzése az, hogy július 19-ig a teljes brit felnőtt lakosság megkapja az első oltási dózist.

Ugyaneddig az időpontig elhalasztották a koronavírus-járvány megfékezését célzó, még érvényben lévő utolsó korlátozások feloldását az eredeti, jövő hétfői dátumról, tekintettel arra, hogy a koronavírus delta variánsának terjedése miatt emelkedésnek indult az újonnan kiszűrt fertőződések száma.

Paul Elliot professzor, a vizsgálatok vezetője a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: komoly megnyugvás forrása, hogy a mindkét dózissal szinte teljesen átoltott idősebb korosztályokban minden adat szerint nagyon jó az oltásokból eredő védettség (AstraZenecával és Pfizerrel oltottak az országban).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés