Kétmilliárddal emelnék a családi pótlékra fordítható keretet

MTI

2021.06.10. 17:36

Kétmilliárddal emelnék a családi pótlékra fordítható keretet
Rétvári Bence a Bánki-tó megújult strandjának avatásán (MTI/Fotó: Komka Péter)

Rétvári Bence: a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő - második - részét is.

Hirdetés

Hirdetés

A 2022-es költségvetésben, amelyről a tervek szerint a jövő héten szavaz a parlament, kétmilliárd forinttal emelkedik a családi pótlékokra fordítható költségvetési keretösszeg - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön Szobon.

Rétvári Bence, aki egyben a térség KDNP-s országgyűlési képviselője, a város három felújított intézményének, az iskola, a meseház és az idősek otthona közös átadóünnepségén arról beszélt, hogy

a megemelkedő családtámogatás mellett a jövő évi költségvetés tartalmazza a 13. havi nyugdíj visszaépítésének következő - második - részét is.

Hozzátette, hogy a kormány nem elvenni akar a járványban az emberektől, hanem többet adni a családosoknak, a nyugdíjasoknak.
Azt mondta: Magyarország akkor tud erősödni, ha nemcsak a nagy települések, hanem a kisvárosok és a falvak is erősödnek.

Fontosnak nevezte, hogy senkinek ne kelljen azért munkába járva ingáznia, mert kistelepülésen szeretne élni.

Az olyan kormányzati támogatásnak is köszönhetően, mint a falusi csok (családi otthonteremtési kedvezmény), egyre többen költöznek kistelepülésekre, így a Börzsönyben is egyre nehezebb eladó ingatlanokat találni - tette hozzá.

családi pótlékRétvári Benceköltségvetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés