Közel a Delta, de a mélybe zuhantak az esetszámok

MTI

2021.06.14. 18:30

Közel a Delta, de a mélybe zuhantak az esetszámok
A szociális védőtávolságot még mindenütt javasolják (Fotó: Freepik)

Így áll Románia, Ausztria és Németország.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat Romániában az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma: a kéthetes mozgóátlag június 14-én – 153 esettel – a tavaly júniusi mélypont alá csökkent. Eddig a megelőző két hét esetszámaiból számított mozgóátlag tavaly június 10-én (a járvány első hulláma után) volt a legalacsonyabb: akkor napi 164 eset számított átlagosnak. A kéthetes mozgóátlag most 153-ra csökkent. Az utóbbi 24 órában tíz fertőzött haláláról számoltak be a hatóságok; a kiigazításokkal együtt Romániában eddig megközelítőleg 32 ezer halálesetet tulajdonítottak a járványnak.

A Delta Bécsben jár

Bécsben további 22 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus Delta nevű variánsát – közölte hétfőn az osztrák oe24 hírcsatorna. Az újonnan igazolt bécsi esetekből mindazonáltal jelenleg már csak öten betegek, hiszen a mutánsok beazonosítása minimum 10-14 napot vesz igénybe. Mindegyikük külföldi utazásról tért vissza, és sokan közülük megfertőzték az egész családot. Ausztriába jelenleg tilos repülőgéppel beutazni Indiából és Nagy-Britanniából.  

Nyugati szomszédunknál az elmúlt 24 órában 112 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 648 732 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 307; eddig összesen mintegy 10 ezer elhunytnál mutatták ki az új koronavírut.

Németországban nyolchavi mélypontra, tavaly szeptember óta a legalacsonyabbra süllyedt a regisztrált fertőzések napi száma. Az utóbbi 24 órában országszerte 549 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust. A járvány tavalyi kezdete óta 3,7 fertőződést és 89 ezer halálesetet regisztráltak.
NémetországRomániaAusztriajárványkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!