Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közel a Delta, de a mélybe zuhantak az esetszámok

| 2021. 06. 14. | 20:30:00
Így áll Románia, Ausztria és Németország.
Közel a Delta, de a mélybe zuhantak az esetszámok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is csökkenő tendenciát mutat Romániában az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma: a kéthetes mozgóátlag június 14-én – 153 esettel – a tavaly júniusi mélypont alá csökkent. Eddig a megelőző két hét esetszámaiból számított mozgóátlag tavaly június 10-én (a járvány első hulláma után) volt a legalacsonyabb: akkor napi 164 eset számított átlagosnak. A kéthetes mozgóátlag most 153-ra csökkent. Az utóbbi 24 órában tíz fertőzött haláláról számoltak be a hatóságok; a kiigazításokkal együtt Romániában eddig megközelítőleg 32 ezer halálesetet tulajdonítottak a járványnak.

A Delta Bécsben jár

Bécsben további 22 fertőzöttnél mutatták ki a koronavírus Delta nevű variánsát – közölte hétfőn az osztrák oe24 hírcsatorna. Az újonnan igazolt bécsi esetekből mindazonáltal jelenleg már csak öten betegek, hiszen a mutánsok beazonosítása minimum 10-14 napot vesz igénybe. Mindegyikük külföldi utazásról tért vissza, és sokan közülük megfertőzték az egész családot. Ausztriába jelenleg tilos repülőgéppel beutazni Indiából és Nagy-Britanniából.  

Nyugati szomszédunknál az elmúlt 24 órában 112 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 648 732 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 307; eddig összesen mintegy 10 ezer elhunytnál mutatták ki az új koronavírut.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés