MCC: húsz fiatal teljesítette a Roma Tehetség Program követelményeit

MTI

2021.06.26. 15:36

MCC: húsz fiatal teljesítette a Roma Tehetség Program követelményeit
A képzésnek személyes mentorálás is része (Fotó: MCC)

Szeptembertől megsokszorozódik a tehetséggondozásban részt vevő roma diákok száma.

Hirdetés

Hirdetés

Húsz fiatal fejezte be sikeresen a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Roma Tehetség Programjának keretében a tanulmányokat – tájékoztatta az MCC az MTI-t azt követően, hogy a június 26i évzáró ünnepségen a végzősök átvehették a bizonyítványokat.

A közlemény szerint az ünnepségen Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselője beszédében hangsúlyozta, hogy egyre nagyobb szükség van egy megújuló roma értelmiségi közösségre. Olyan kiválóan képzett fiatalokra, akik példát mutatnak, és így segítik a roma közösségek felemelkedését.

Lánczi Péter, az MCC főigazgató-helyettese arról beszélt, hogy egy tehetséggondozó intézmény legfőbb feladata, hogy megadjon minden segítséget a meglévő képességek kibontakoztatásához, és segítse olyan közösségek kialakítását, amelyeknek tagjai egymást inspirálják.

Páskándy Ágnes programigazgató bejelentette, hogy szeptembertől megsokszorozódik a tehetséggondozásban részt vevő roma diákok száma, és eléri a 150 főt. Továbbá a következő időszakban már hat képzési modul indul: a többi között általános iskolásoknak szóló program, középiskolás képzés, érettségi és egyetemi felkészítés, valamint a már júliusban elinduló úgynevezett Roma Summer School.

A képzés része a személyes mentorálás és egy olyan erős közösség létrehozása, ahol a roma diákok egymást is támogatják későbbi pályájuk során. A program keretében kiegészítő oktatási lehetőségeket is nyújtanak érettségi előtt álló tehetséges roma fiatalok számára. A képzésnek köszönhetően a diákok megfontoltabban dönthetnek a pályaválasztás kérdésében, nagyobb sikerrel tehetnek nyelvvizsgát. Az évzáró ünnepségen egy-egy táblagépet is átvehettek a végzős fiatalok.
romaMCC

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés