A honvédség új parancsnoka szerint nem kell félni, ha fegyveres katonát látsz az utcán

MTI

2021.06.07. 10:50

A honvédség új parancsnoka szerint nem kell félni, ha fegyveres katonát látsz az utcán
Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a honvédség rendkívüli állománygyűlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában (Fotó: mti)

Ruszin-Szendi Romulusz szerint a járványhelyzetben közelebb kerültek az emberek a katonákhoz.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar emberek a migrációs helyzetben és a koronavírus idején is számíthatnak a magyar katonákra, nem kell tőlük félni akkor sem, ha fegyverrel vannak az utcán, nekik az a dolguk, hogy garantálják a biztonságot - mondta a Magyar Honvédség újonnan kinevezett parancsnoka hétfőn az M1 aktuális csatornán. Ruszin-Szendi Romulusz úgy fogalmazott:

azt szeretné, ha minden magyar ember bízna a katonákban, tudná, mire képesek, és nem lenne kétsége afelől, hogy ha szükséges, a magyar katonák helyt fognak állni.

Az emberek a sorkötelesség "felfüggesztésével" eltávolodtak a katonáktól, a járványhelyzetben viszont közelebb kerültek hozzájuk, nap mint nap látják őket, találkoznak velük az oltópontokon, ahol jelenleg is négyezren teljesítenek valamilyen feladatot. Látják, hogy a katonák fittek, ha pedig szólnak hozzájuk, az esetek döntő többségében udvarias és profi választ kapnak tőlük - sorolta a vezérőrnagy, hozzátéve: megtapasztalhatják az emberek, hogy ez a honvédség már nem az, ami még azoknak az emlékében él, akiknek a Magyar Néphadseregben kellett szolgálniuk. A parancsnok rendkívül jónak nevezte a magyar katonák külföldi megítélését is.

A haditechnikai fejlesztésekről elmondta: repülőgépeink, helikoptereink itt vannak, és aláírták azokat a szerződéseket, amelyek a lövészpáncélos és páncéltörő eszközök, harckocsik és lövegek beérkezéséről szólnak.

katonaMagyar HonvédségRuszin-Szendi Romulusz

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés