Máris ismertették az szja-visszatérítés fontos részleteit

2021.06.09. 19:52

Máris ismertették az szja-visszatérítés fontos részleteit
(Fotó: illusztráció)

A határ pedig 800 ezer forint fejenként.

Hirdetés

Hirdetés

Nagy Márton, a miniszterelnök gazdaságpolitikai tanácsadója az M1 szerda esti műsorában részletezte a miniszterelnök által délelőtt bejelentett, gyereket nevelő szülőknek járó szja-visszatérítést, amely 2022 elején lesz esedékes, a tavaszi parlamenti választások előtt, ha 5,5 százalék felett lesz a GDP növekedése, írja a portfolio.hu.

A rövid beszélgetés során fontos részletkérdéseket tisztázott Nagy Márton: például, hogy 1,5 millió kereső dolgozót érint a lépés, jövedelemtől függetlenül mindenkinek jár ez a pénz jövőre, de a visszatérítés mértékének van egy felső határa. Ez a határ pedig 800 ezer forint fejenként. Lesznek például olyan gyereket nevelő családok tehát, ahol ha két kereső van, akkor 1,6 millió forintos egyszeri állami támogatásban részesülnek.

Ha valaki az átlagbér felett keres, feltételezzük, hogy például 1,5 millió forintot keres havonta, és ennek kiszámoljuk az adótartalmát, akkor ez több, mint 800 ezer forint, de ő ebben az esetben is csak legfeljebb 800 ezer forintot kaphat vissza - mondta egy másik kérdésre a tanácsadó.

5,5 százalék feletti növekedés esetén nyílik annyi mozgástér, hogy ennek az intézkedésnek a nagy részét ki lehet fizetni, ki lehet termelni a költségvetésből - magyarázta Nagy Márton arra a kérdésre, hogy honnan lesz pénz, mintegy 600 milliárd forint az szja-visszatérítésre.

 

 

gazdaságkormányszja

Hirdetés

Szóljon hozzá!