Újabb országba utazhatunk oltva, szabadon

MTI

2021.06.10. 17:06

Újabb országba utazhatunk oltva, szabadon
Ukrajna és Magyarország elismeri egymás védettségi igazolványait

Szijjártó Péter további egyeztetéseket folytat, reményei szerint újabb megállapodások születhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Péntektől , június 11-től szabadon, teszt- és karanténkötelezettség nélkül utazhatnak a koronavírus ellen már beoltott ukrán és magyar állampolgárok a két ország között, függetlenül attól, hogy milyen oltóanyagot kaptak - nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a közmédiának.

Szijjártó Péter azt mondta: lezárultak az Ukrajnával folytatott tárgyalások, a két ország a megállapodás értelmében elismeri egymás védettségi igazolványait.

A miniszter emlékeztetett: a kormány hetek óta tárgyalásokat folytat több országgal arról, hogy tegyék lehetővé a beoltott állampolgároknak az utazást.

Ezek a megállapodások - néhány kivételtől eltekintve - a kívántnál lassabban jönnek létre - mondta Szijjártó Péter, aki szerint "ezen nem kell csodálkozni", hiszen Magyarország áll a legjobban Európában az oltással, és el kell fogadni, hogy az alacsonyabb átoltottságú országok "lassabban mozdulnak".

Tudatta: a tárgyalások során fontos szempont volt, hogy a szomszédos országokkal jöjjenek létre minél hamarabb a megállapodások, hogy "az egymástól elszakított családok, barátok és közösségek minél előbb újra össze tudjanak jönni." A miniszter hozzátette, hogy az egyeztetések tartanak, reményei szerint a következő hetekben újabb megállapodások születhetnek.
védettségi igazolvány

Hirdetés

Szóljon hozzá!