Indul az újabb nemzeti konzultáció. Itt vannak a kérdések és a lehetséges válaszok!

2021.07.01. 14:44

Indul az újabb nemzeti konzultáció. Itt vannak a kérdések és a lehetséges válaszok!
Újabb levelet küld a kormány (Fotó: illusztráció)

Augusztus 25-ig lehet visszaküldeni.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány a Facebook-oldalán közzétette a most induló nemzeti kozultáció kérdéseit. A kérdőívek postázása július elsején indul és a válaszokat augusztus 25-ig várják. Íme, a tizennégy kérdés!

1. Vannak, akik szerint a járvány után a világ sok tekintetben megváltozott, egy veszélyesebb korszak kezdődött. Magyarországot meg kell erősíteni, hogy meg tudjon felelni az új kihívásoknak. Mások szerint minden újra olyan lesz, mint a járvány előtt, így erre nincs szükség. A két válaszlehetőség:

 • Veszélyesebb korszak kezdődött, Magyarországot meg kell erősíteni.
 • A világ visszatér a régi kerékvágásba, erre nincs szükség.

2. Vannak, akik azt mondják, hogy Magyarország megerősítését a minimálbér megemelésével kell kezdeni. A minimálbért 200 ezer forintra kell emelni, mert az biztosítja a gazdasági növekedésből ne csak a vállalatok, hanem a magyar emberek is részesüljenek. Mások szerint erre nincs szükség. A két válaszlehetőség:

 • A lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért.
 • Most nincs szükség a minimálbér emelésére.

3. Vannak, akik azt mondják, Magyarországot úgy lehet megerősíteni, ha alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. Mások szerint erre nincs szükség, a válságok árát fizessék meg az emberek. A két válaszlehetőség:

 • Fontos, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.
 • Nem szükséges alkotmányos védelemben részesíteni ezeket az intézkedéseket.

4. Vannak, akik azt mondják, Magyarország megerősítéséhez fontos lenne, hogy arra törekedjünk, Európában Magyarországon legyenek a legkisebbek a munkát terhelő adók. Mások szerint erre nincs szükség, vissza kell térni a Gyurcsány-korszak politikájához, és emelni kellene a munkát terhelő adókat. A két válaszlehetőség:

 • El kell érni, hogy Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.
 • Vissza kellene térni a Gyurcsány-korszak politikájához, inkább adóemelésre van szükség.

5. Vannak, akik azt javasolják, hogy ha sikerül a kormánynak a gazdasági növekedés mértékét 5,5 százalék fölé emelni, akkor a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat (az átlagbér adószintjéig), mivel ők viselték a legnagyobb terhet a járvány alatt. Mások szerint erre nincs szükség. A két válaszlehetőség:

 • A gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat (az átlagbér adószintjéig).
 • Nincs szükség a gyermeket nevelő szülők és családok további támogatására.

6. Vannak, akik szerint a hitelmoratóriumot 2021 szeptemberétől jövő év júliusáig meg kell hosszabbítani, hogy azok a családok és vállalkozások, melyek rászorulnak, továbbra is felmentést kapjanak a hitel visszafizetése alól. A bankok szerint erre nincs szükség, a hitelmoratóriumot meg kell szüntetni és mindenkinek törlesztenie kell. A két válaszlehetőség:

 • A hitelmoratóriumot a rászorultak számára meg kell hosszabbítani.
 • A bankoknak igazuk van, a hitelmoratóriumot meg kell szüntetni.

7. Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával, eljárásokat indít hazánk ellen, hogy rákényszerítse a magyarokra az akaratát. Vannak, akik azt gondolják, Magyarországnak vállalnia kell a vitákat, és ki kell állnia az emberekért. Mások szerint Magyarországnak engednie kell Brüsszelnek. A két válaszlehetőség:

 • Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért.
 • Engednünk kell Brüsszelnek.

8. Brüsszel új adókat akar ránk kényszeríteni, hogy a multinacionális vállalatok által okozott környezetszennyezés és a klímaváltozás költségeit magasabb rezsiárakon keresztül a magyar családokkal fizettesse meg. A két válaszlehetőség:

 • A multinacionális nagyvállalatok fizessék meg az ő környezetromboló tevékenységük árát.
 • A környezetszennyezés árát a családoknak is meg kell fizetniük.

9. Soros György által finanszírozott szervezetek széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen a gyermekek védelméről szóló törvény miatt. Ez a törvény megtiltja a gyermekekre irányuló szexuális tartalmú propagandát az óvodákban, az iskolákban és a gyermekek számára elérhető médiában. A két válaszlehetőség:

 • Helyes, hogy a kormány korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát.
 • A gyermekekre irányuló szexuális propaganda nem hordoz kockázatot, ezért felesleges tiltani.

10. Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot, mert a magyarok ellenzik az illegális migrációt. Vannak, akik szerint ellen kell állni a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának, mások szerint Magyarországnak engednie kell a migrációs vitában. A két válaszlehetőség:

 • Magyarországnak ellen kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.
 • Engednünk kell a migrációs vitában.

11. Sokak szerint a járványok korában óriási veszélyt jelent, ha mindenki szabadon beutazhat Magyarországra. Fenn kell tartani annak a lehetőségét, hogy újabb járványhullámok felbukkanása esetén járványügyi korlátozásokat lehessen előírni, és a járványok által sújtott országokból csak egészségügyi vízummal lehessen belépni Magyarországra. Mások szerint a járvány véget ért, a szabad beutazás lehetőségét minden országból korlátlanul biztosítani kell. A két válaszlehetőség:

 • Szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.
 • A járvány véget ért, a szabad beutazás lehetőségét minden országból korlátlanul biztosítani kell.

12. A brüsszeli bürokraták és Soros György szervezetei szerint a járvány utáni években fel kell gyorsítani a bevándorlók behozatalát. A tengeri úton érkező migránsokat pedig kötelezően szét kell osztani az európai országok között. Magyarország kormánya nem támogat semmilyen kötelező szétosztást. A kormány álláspontja szerint a járvány után is csak önkéntes alapon lehet befogadni a migránsokat, és nem lehet kötelező módon szétosztani őket az unió országai között. A két válaszlehetőség:

 • Nincs szükség kötelező szétosztásra, nem lehet rákényszeríteni egyetlen országra sem a migránsokat.
 • Meg kell felelnünk a brüsszeli elvárásoknak, és be kell fogadni Magyarországra is a bevándorlókat.

13. Vannak, akik szerint a járvány utáni két évben járványügyi migránsSTOP-ra van szükség. Teljesen le kell zárni a határokat a migránsok előtt, mert újabb vírusmutációkat hurcolhatnak be Magyarországra. A brüsszeli bürokraták szerint nem szabad visszautasítani a járvány idején érkező migránsok befogadását. A két válaszlehetőség:

 • A járvány utáni első két évben járványügyi migránsSTOP-ra van szükség.
 • A járvány idején érkező bevándorlókat be kell fogadni.

14. A járvány idején látható volt, hogy a nemzetközi piacon nagy küzdelem alakult ki a vakcinákért. Vannak, akik szerint a járványok korában meg kell szüntetni ezt a kiszolgáltatottságot, ezért szükség van magyar vakcinagyárra. Mások szerint erre nincs szükség. A két válaszlehetőség:

 • Szükség van magyar vakcinagyárra.
 • Nincs szükség magyar vakcinagyárra, elég a külföld által kínált vakcinákra támaszkodni.
kormánynemzeti konzultáció

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés