Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Államtitkár: jelenléti oktatással indul az új tanév

| 2021. 07. 07. | 12:37:00
A jó arányú átoltottság miatt mindenki optimista.
Államtitkár: jelenléti oktatással indul az új tanév
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tanárok átoltottsága kilencven százalék feletti, egész tantestületek megfertőződésétől tehát nem kell tartanunk – mondta a Magyar Nemzetnek Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár. Hozzátette, hogy fel vannak készülve arra, hogy lehetnek egyedi esetek, de azt remélik, jóval kevesebb intézkedést és korlátozást kell majd végrehajtani, mint az elmúlt tanévben.

A 16-18 évesek fele már be van oltva, a 12-15 évesek regisztrációja pedig már elindult – emelte ki. A kisiskolásoknak még nincs oltás, de Maruzsa Zoltán szerint náluk egyébként is alacsony volt a fertőzés előfordulása. 

Ősszel újabb három évfolyamon lép életbe a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) - szeptembertől a 2., 6. és 10. évfolyamosok is az új könyveket kapják majd. Maruzsa Zoltán szerint dolgoznak a szakértők a 3., 7. és 11. osztályos könyveken, hogy jövő tavaszra azok is elkészüljenek. De elhangzott a jól ismert mondat is: "szeptember 1-jén minden tankönyv ott lesz az iskolákban".

Felzárkóztatás

A minisztérium szerint biztosan lesznek olyan iskolák, ahol még ősszel is szerveznek felzárkóztató órákat. Az Emmi egyébként elrendelte, hogy a felzárkóztatás miatt június utolsó két hetében minden iskolában szervezzenek gyerekfelügyeletet az általános iskolásoknak. A statisztikák szerint ezzel az első néhány napban a gyerekek 2,4 százaléka, később mindössze 1,1 százaléka élt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés