Felmentették a csempészet vádja alól a kisvárdai, volt MSZP-s politikust

Magyar Hírlap

2021.07.15. 16:08

Felmentették a csempészet vádja alól a kisvárdai, volt MSZP-s politikust
Az ukrán Jevropejszkaja Pravda közölte a hírt tavaly decemberben (Fotó: Jevropejszkaja Pravda))

Ukrajnában.

Hirdetés

Hirdetés

„Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól” – erősítette meg Legény Zsolt a Magyar Hírlap értesülését, miszerint az ukrán hatóságok felmentették a cigarettacsempészet vádja alól.

 Legény Zsolt egykori szocialista országgyűlési képviselő autójának csomagtartójában, a Beregsurány–Luzsanka határátkelő ukrán oldalán 2020. december 10-én bukkantak az ukrán vámosok nagy mennyiségű csempészcigarettára. A vámhatóság azért állította félre az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának elnökének gépkocsiját, mert gyanússá vált, hogy az ukrán akkreditáció nélkül érkező Legény diplomata-útlevelet mutatott fel, azonban autóján nem volt diplomatarendszám.

Amikor megkérték, hogy nyissa ki a csomagtartóját, diplomáciai védelemre hivatkozott, ezért a határőrök kihívták a magyar konzulátus képviselőit. Ezután bukkantak rá a csempészárura.

Legény ezután kilépett az MSZP-ből. Diplomata-útlevelét - amit korábban pártja kezdeményezett a külügynél azzal az indokkal, hogy külügyi kapcsolatait szakértőként segíti - visszavonták.

Ukrajnában indult ellene büntetőeljárás, amelyben Legény Zsoltot felmentették – értesült a Magyar Hírlap. 

Hogy bizonyítottság vagy bűncselekmény hiányában mentették-e fel, azt válaszolta: „Felmentettek. Tisztáztak a vádak alól.”Továbbra is azt állította, nem tudott arról, hogy a kocsija csomagtartóját cigarettával pakolták tele.

A kérdésre, hogy vajon kik tették kocsijába a cigit, azt felelte: "ötletem lenne, de nem fogok vádaskodni, mert amit mondanék, azt nem tudom bizonyítani.”
Hogy pártja rehabilitálta-e, Legény Zsolt azt felelte: a felmentése még csak most lett jogerős, hivatalosan még nem tájékoztatta erről a pártját. Egyébként is ő maga döntött a kilépéséről.

 

Legény Zsolt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés