Hirdetés

A horvátoknál néhány ágazatban kötelezővé tehetik az oltást

MTI

2021.07.13. 17:17

A horvátoknál néhány ágazatban kötelezővé tehetik az oltást

Ott, ahol nagyobb a fizikai kontaktus az emberek között.

Hirdetés

Hirdetés

Horvátország megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az egészségügyben, a szociális ellátásban és az oktatásban kötelezővé tegyék-e a koronavírus elleni oltást – mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő újságíróknak július 13-án.

Kiemelte: az Európai Unióban a lakosság 50 százaléka már megkapta mindkét védőoltást, Horvátországban viszont a jogosultak mindössze 38,4 százaléka kapta meg valamelyik vakcina legalább első dózisát.

– Az a célunk, hogy azt a vakcinamennyiséget, amelyet a horvát állampolgárok számára biztosítottunk – és az több, mint elég – felhasználjuk, főleg azokban az ágazatokban, ahol nagyobb a fizikai kontaktus az emberek között – hangsúlyozta. A valamivel több mint négymilliós Horvátországban eddig 1 557 706-an kaptak védőoltást, közülük 1 305 505-en már a második adagot is. Az elmúlt 24 órában 83 új fertőzöttet azonosítottak, így a járvány kezdete óta meghaladta a 360 ezret az új koronavírussal megfertőződöttek száma. A vírus okozta betegség (Covid-19) szövődményeiben ketten haltak meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8231-re nőtt.

Kórházban 106 beteget ápolnak, közülük kilencen vannak lélegeztetőgépen.
védőoltásHorvátországkoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés