Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Így változnak az érettségi vizsgakövetelmények

| 2021. 07. 16. | 13:20:00
Azt mondják, széles teret adnak a tanulók kreativitásának.
Így változnak az érettségi vizsgakövetelmények
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köznevelés tartalmi megújulásának következő lépéseként elkészültek a 2020-ban módosult Nemzeti alaptanterv és a kerettantervek tartalmához illeszkedő részletes érettségi vizsgakövetelmények – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) július 16-án. Ezek alapján először a 2023/2024-es tanévben a május-júniusi érettségik alkalmával adnak számot tudásukról a vizsgázók.

A részletes vizsgakövetelmények egyrészt a megújult Nemzeti alaptantervhez illeszkedve meghatározzák az új vagy megváltozott fókuszú tantárgyak – mint a digitális kultúra vagy az állampolgári ismeretek – vizsgaelvárásait, másrészt korszerű értékelési módszerek beépítésével széles teret adnak a tanulók önálló problémamegoldásának és kreativitásának – tették hozzá.

Közölték: utóbbit igazolja, hogy az új struktúra értelmében az érettségiző középiskolai tanulók minden természettudományos vizsgatárgyból – biológia, kémia, fizika, földrajz – választhatnak projektfeladatot is. Megmarad ugyanakkor az érettségi vizsga kétszintű rendszere, és a kötelező vizsgatárgyak köre sem változik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés