Hirdetés

Magyar ajánlat a Budapest Airport Zrt-re?

Szabolcsihir.hu

2021.07.10. 10:36

Magyar ajánlat a Budapest Airport Zrt-re?
A koncessziós megállapodás 2080-ig tart (Fotó: Budapest Airport)

A kormány visszavenné az irányítást Ferihegyen a németektől.

Hirdetés

Hirdetés

Ajánlatot tett a magyar kormány a Budapest Airport Zrt-re a héten – írja az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva a Bloomberg alapján a Napi.hu. A hírügynökség értesülései szerint az ajánlat a piaci ár alatt volt, ha hasonló, mostanában kötött megállapodásokhoz hasonlítjuk. 

A többségi tulajdonos, a német AviAliance nem kívánta kommentálni a lap értesülését, a kormány pedig nem válaszolt a megkeresésükre.

A múlt hónapban Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nyilatkozta, hogy méltányos ajánlatot készülnek tenni a reptér megvásárlására, és ha nem eladó, akkor a kormány „valamilyen módon” visszaállítja a többségi állami tulajdont. Az Orbán-kormány nyomásgyakorlása miatt áprilisban a Liszt Ferenc repülőteret működtető konzorcium főrészvényese panasszal fordult az Európai Bizottsághoz.

A Budapest Airport privatizációja 2005-ben kezdődött és a magyar kormány 2011-ben adta el a maradék részesedését is a reptérben. A koncessziós megállapodás 2080-ig tart – emlékeztet a Bloomberg.
repülőtérkormányBudapest Airport

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés