Már nem kötelező a maszkviselés! Megvan az 5,5 millió beoltott!

2021.07.02. 17:15

Már nem kötelező a maszkviselés! Megvan az 5,5 millió beoltott!
(Fotó: illusztráció)

Több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe.

Hirdetés

Hirdetés

Beoltották Magyarországon az öt és fél milliomodik embert is, ami azt jelenti, hogy újabb koronavírus-korlátozásokat old fel a kormány – derült ki Dömötör Csaba fideszes politikus péntek délutáni bejegyzéséből.  A parlamenti államtitkár a posztot „Végre!" felütéssel tette ki a Facebookra. Amint arról korábban beszámoltunk, 5,5 millió beoltott esetén 

a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt több korlátozás feloldásának újabb szakasza lép életbe.

  • A kórházak és szociális intézmények kivételével megszűnik a kötelező maszkviselés, nem kell majd maszkot hordani az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.
  • Ugyanakkor a maszkhasználat senki számára nem tiltható meg - hívták fel a figyelmet. További könnyítést jelent, hogy
  • Védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés a vendéglátóüzletekbe, a szálláshelyekre, a szabadidős létesítményekbe és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.
  • Megszűnnek az üzletekre vonatkozó tíz négyzetméterenkénti vásárlói korlátozások, valamint a vásárlók közötti távolságtartási szabályok is.
  • A családi események, magánrendezvények esetén az 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.

A sportrendezvények, a zenés-táncos rendezvények, illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó, szabadtéren tartott egyéb rendezvények esetében nem történik enyhítés. Maradnak a hatályos szabályok, vagyis ezeken a rendezvényeken marad a létszámkorlátozás, és továbbra is csak védettségi igazolvánnyal lehet azokon részt venni. Hangsúlyozták: a 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt ezeken a rendezvényeken.

koronavírusszájmaszk

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés