Jön a fegyverpénz: a rendvédelmi dolgozók kapják

MTI

2021.09.25. 07:54

Jön a fegyverpénz: a rendvédelmi dolgozók kapják
(Fotó: mti)

Fejenként nagyjából 900 ezer és kétmillió forintos kiegészítésre számíthatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Jövő év elején hat havi fegyverpénzt fizet ki a kormány a fegyveres és rendvédelmi szervezetek hivatásos tagjainak. Az úgynevezett fegyverpénzt 2019-ben jelentette be a kormány. A félévi jövedelemnek megfelelő juttatás három évente jár a rendvédelmi dolgozóknak, ha a gazdaság teljesítménye eléri az 5,5 százalékot – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

A rendőrök és a rendvédelmi szervek dolgozói kapják ezt a juttatást, amelyet az Orbán-kormányzat vezetett be, célja pedig egyértelműen az, hogy megőrizze ennek a szakmának a népszerűségét, őrködjön afelett, hogy folyamatosan legyen felvétel, illetve az ott dolgozók az állományban maradjanak – mondta Pásztor Szabolcs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.

A pénzt a legutóbbi intézkedések szerint azok kapják, akik 2020. január 1-je óta bent vannak a rendszerben, hároméves és folyamatos a munkaviszonyuk, illetve nyugdíjba vonulók. Fejenként nagyjából 900 ezer és kétmillió forintos kiegészítésre számíthatnak. A kifizetésnek az ütemezése 2022. február elején lesz majd.

rendőrséghonvédség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés