Újabb engedményt tesznek egyetemistáknak Novák Katalinék

MTI

2021.09.07. 13:15

Újabb engedményt tesznek egyetemistáknak Novák Katalinék
A közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs ülésén (Fotó: Novák Katalin/Facebook)

Gyöngyfűző, hímző, csipkeverő, mézeskalácssütő szakkörök indulnak 440 településen.

Hirdetés

Hirdetés

Továbbra is állami finanszírozásban folytathatja tanulmányait az a nagyjából ötezer felsőoktatási hallgató, aki tavaly nem teljesítette a feltételeket, és önköltséges képzésre került át – jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs szeptember 7-i ülése után. Novák Katalin, az operatív törzs vezetője ezt azzal indokolta, hogy az előző tanévben távoktatás volt, és elképzelhető, valaki emiatt nem tudta az elvárt teljesítmény nyújtani.

Beszámolt arról is, hogy a kormány több mint 600 millió forinttal támogatja a Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezését, amely szerint szakköröket kell hirdetni azoknak, akiket érdekelnek a hagyományos magyar szakmák, mint például a gyöngyfűzés, a hímzés, a csipkeverés és a mézeskalácssütés. A támogatásból háromezer, a szakmák elsajátítását segítő szakkör valósulhat meg 440 településen szeptember és április között. A program akár 16 ezer embert is megszólíthat.

A miniszter kérdésre válaszolva elmondta: semmi nem indokolja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezés jelenlegi szabályait felülírják, és általános korlátozásokat vezessenek be. A rendezvények szűk körénél most is előírás a védettségi igazolvány, de ezen körök bővítésére egyelőre nincs szükség – tudatta.

egyetemNovák Katalin

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés