Egy hét alatt tízezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel + FRISSÍTVE

MTI

2021.10.25. 10:41

Egy hét alatt tízezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel + FRISSÍTVE
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A laboratóriumi vizsgálatok a vírust nem igazolták.

Hirdetés

Hirdetés

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint október 11. és 17. között (41. hét) az országban tízezer embert fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján október 25-én. A betegek 24 százaléka 14 év alatti, 31,2 százaléka 15-34 éves, 32,7 százalékuk a 35-59 évesek, míg 12,1 százalékuk a 60 éven felettiek korcsoportjából került ki.

A 40. és a 41. héten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok (52 darab) influenza vírust nem igazoltak.

Frissítés: tavalyhoz hasonlóan, idén is ingyen biztosítjuk az influenza elleni védőoltást - jelentette be Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. A kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett abban, hogy minden magyar állampolgár számára térítésmenetesen biztosítsa az influenza elleni oltást, nemcsak az idősek, és a kockázati csoportba tartozók számára - olvasható az EMMI közleményében.
Az influenza elleni oltás felvétele azért is különösen fontos, mert a koronavírus-fertőzés magasabb kockázatot jelent, ha más betegséggel is együtt jár - hangsúlyozták. Ezért a kormány mindenkit arra biztat, hogy éljen az influenza elleni ingyenes védőoltás lehetőségével. A háziorvosoknál és az üzemorvosoknál napokon belül elérhetővé válik az influenza elleni védőoltás, melynek elsődleges célja az egyéni védelem, így felvétele különösen ajánlott azok számára, akiknél az influenza fertőzés vagy az ahhoz társuló szövődmények nagy kockázatot jelentenek.

influenza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés