Hirdetés

Hirdetés

Mako hercegnő nagy áldozatot hozott a szerelemért

2021.10.26. 19:21

Mako hercegnő nagy áldozatot hozott a szerelemért
Kei és Mako (Fotó: EPA)

Még a 412,5 millió forintos juttatásról is lemondott.

Hirdetés

Férjhez ment Mako japán hercegnő a volt egyetemi hallgatótársához, Komuro Keihez - közölte kedden a japán császári udvar ügyeivel foglalkozó kormányügynökség. A hercegnő a japán törvények értelmében ezzel elveszítette császári státuszát, mivel férje, Komuro közember.

Naruhito császár 30 éves unokahúgának döntése értelmében az esküvőt nem a császári szertartás szerint tartották. Mako lett továbbá a császári család első olyan tagja, aki visszautasította azt a 150 millió jenes (412,5 millió forintos) összeget is, amely az esküvő miatt a császári státuszról lemondó hercegnőnek jár. Az esküvőt követően a pár rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen Mako elnézést kért a házassága nyomán felmerülő bármiféle kellemetlenségért. Miközben szerelmet vallott férjének, úgy fogalmazott:

"Nagyon sajnálom az okozott kellemetlenséget, és hálás vagyok azoknak (...), akik továbbra is támogatnak Számomra Kei pótolhatatlan - a házasság szükséges döntés volt számunkra" - fűzte hozzá.

Mako hercegnő Naruhito császár öccsének, Akisino hercegnek és Kiko hercegnőnek az elsőszülött gyermeke. Az 1991-ben született Mako eleinte követte a császári hagyományt, és a Gakusuin magánegyetemen tanult, ahol a császári család tagjai általában szoktak. Később azonban szakított a hagyománnyal, további egyetemi tanulmányai miatt otthagyta az említett intézményt. Mako ezután a tokiói Nemzetközi Keresztény Egyetemen, majd egy évet az Edinburgh-i Egyetemen tanult, később pedig mesterdiplomát szerzett a Leicesteri Egyetemen.

esküvőházasságjapán

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés