Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Távozik a médiahatóság elnöke

| 2021. 10. 15. | 21:19:00
Új kihívásokat keres.
Távozik a médiahatóság elnöke
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 24.hu információja szerint október 31-ei hatállyal lemondott posztjáról Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, egyben a Médiatanács elnöke. A portál úgy tudja, Karas már tudatta is a döntését Áder János köztársasági elnökkel. Értesülésüket az NMHH Kommunikációs Igazgatósága péntek délután megerősítette.

Mint írták, az elnök a lemondását „új szakmai kihívások keresésével indokolta”.

Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára 2013. augusztus 19-én nevezte ki – az elhunyt Szalai Annamária helyére – a médiahatóság vezetőjévé az államfő, a kinevezéssel Karas automatikusan a Médiatanács elnökjelöltjévé vált, a parlament pedig 2013. szeptember 9-én meg is választotta kilenc évre a testület élére az ehhez szükséges kétharmados többséggel.

A kinevezése tehát 2022 szeptemberében járna le – már a jövő tavaszi országgyűlési választás után. Az elnököt ráadásul a hatályos médiaszabályozás alapján nem lehet újraválasztani.

A portál szerint a lemondása viszont megnyitja az utat azelőtt, hogy még a jelenlegi kormánytöbbség döntsön az utódlásról, kilenc évre bebetonozva az idén 40 milliárd forintos büdzsé felett rendelkező médiahatóság, valamint a médiaszolgáltatók működését ellenőrző Médiatanács új vezetőjét.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés