Hirdetés

Hirdetés

Staller Ilona hetvenéves

Wikipedia

2021.11.26. 10:24

Staller Ilona hetvenéves
Staller Ilona (Fotó: notizieora.it/)

Az olasz állami televízióban is történelmet írt a melleivel.

Hirdetés

Staller Ilona Anna, azaz Cicciolina hetvenéves. Kőbányán született 1951. november 26-án. 13 éves korában az MTI állami hírügynökség fotószolgálatánál (MTI-Foto) kezdett dolgozni, mint fotó- és divatmodell. Saját nyilatkozata szerint 14 éves korában már szexuális kapcsolata volt.

Az állambiztonságnak dolgozott

Nagykorúvá válása után a belügyi hatóság által fenntartott hölgyvendég-szolgálatnak dolgozott. Az 1960-as évek végétől a budapesti Duna Intercontinentalluxusszállodában kapott szobaasszonyi állást. Későbbi emlékirataiban és egy 1989-ben adott TV-interjúban beismerte, hogy ebben az időben a magyar állambiztonsági szolgálat megbízásából a szállodában lakó amerikai diplomatákkal ismerkedett, és róluk adatokat szolgáltatott megbízóinak.

Kebelbotrány az állami tévében

Az 1970-es évek elején névházasság révén Olaszországba költözött, és állampolgárságot szerzett. Megismerkedett Riccardo Schicchi pornófilm-rendezővel, akitől később filmszerepeket is kapott. 1975-ben szerepelt Michele Massimo Tarantini rendező „La Liceale” című erotikus játékfilmjében, ahol egy diáklány, Gloria Guida leszbikus osztálytársnőjét alakította, számos meztelen megjelenéssel. 1978-ban nyilvános botrányt okozott az állami RAI televízióban, amikor annak „C’era due Volte” című egyenes élő adásában felfedte meztelen keblét. Ilyesmire addig nem volt példa olasz televíziós adásban. Később ez a habitus szokásává vált. Aktivistaként, politikusként is gyakran adott interjút vagy tartott beszédet hallgatóság és kamerák előtt is úgy, hogy közben egyik keblét „közszemlére tette”.

Tizenöt év kemény pornó

Első pornográf filmszerepét 27 évesen, 1979-ben forgatta Cicciolina amore mio címen. Utolsó kemény pornófilmje az 1994-benben megjelent Carcere amori bestiali volt, amelyben „önmagát”, azaz Cicciolina parlamenti képviselőnőt alakította.

Irány az olasz parlament!

1979-ben Cicciolina – polgári nevén, Ilona Stallerként – listavezető jelöltként indult a parlamenti képviselőválasztáson, Olaszország első „zöld” pártja, a Lista del Sole színeiben. Ekkor még nem szerzett mandátumot, de 1987-ben a Radikális Párt színeiben bejutott az olasz parlamentbe, és egy cikluson át, 1991-ig ott ült a törvényhozásban.

Házasságai

Cicciolina háromszor ment férjhez. Alig 18 évesen, 1968-ban Budapesten, az Ecseri úti templomban feleségül ment a nála sokkal idősebb, és kevéssé vonzó Salvatore Martinihez. A névházasság révén elhagyhatta a Magyar Népköztársaságot, olaszországi letelepedési engedélyhez és állampolgársághoz jutott. 1991-ben ben feleségül ment Jeff Coons amerikai képzőművészhez. 1992-ben a kapcsolatuk már megromlott, de november 29-én New Yorkban megszületett közös gyermekük, Ludwig Maximillian. Hosszú vita, gyerekelhelyezési perek után Ludwig (aki amerikai állampolgár) az anyjánál maradhatott, de apja rendszeres láthatási jogot kapott. Harmadik (polgári) házasságát 2009 februárjában Rómában kötötte, a nála 25 évvel fiatalabb Luca di Carlo sztárügyvéddel. 

pornószexpolitika

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés