Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tram-train: valami most kezdődik el

| 2021. 11. 29. | 09:55:00
Dél-Magyarországon elindult az első ilyen járat.
Tram-train: valami most kezdődik el
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elindult a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-train, az első utasokat szállító, menetrend szerinti szerelvény november 29-én fél négykor gördült ki a vásárhelyi nagyállomásról. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a helyszínen újságíróknak azt mondta, a tram-train kialakítása Magyarország leginnovatívabb vasútfejlesztése, olyan közlekedési eszköz, melyre az utasok a lakásukhoz legközelebbi megállóban felszállva eljuthatnak egy másik város központjába. 

A következő vasútvillamost két hasonló helyzetben lévő város, Debrecen és Nagyvárad között hoznák létre. A fejlesztésnek a közlekedési mellett nemzetpolitikai vetülete is van, hiszen a határ két oldalán élő magyarokat kötné össze – hangsúlyozta a politikus.

A tram-trainnel a két város központja 35 perc távolságra kerül egymástól. A Stadler által gyártott szerelvények már hibátlanul megtettek 50 ezer kilométert a villamos és vasúti pályákon. December 31-ig a beüzemelési szakasz zajlik majd. A végleges menetrendet március közepére alakítják ki, ehhez várják az utasok véleményét. A tram-traint április közepéig ingyenesen használhatják az utazók.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés