Hirdetés

Bige László óriási kárt okoz a gazdáknak - így a Magosz elnöke

MTI

2021.12.01. 18:01

Bige László óriási kárt okoz a gazdáknak - így a Magosz elnöke
Jakab István (Fotó. mti)

Jakab szerint Bige hét éven át kartellezett.

Hirdetés

Hirdetés

Forintban nem lehet kifejezni azt a kárt, amit - a magas gázárak ürügyén - Bige László monopolhelyzetben lévő cége okoz a magyar gazdáknak a nitrogén alapú műtrágya extra magasra emelt árával - mondta Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke Egerben, sajtótájékoztatón szerdán. Jakab István úgy fogalmazott: a baloldalhoz köthető, azt pénzelő vállalkozó nem most kezdte, hét éven át kartellezett, növelve ezzel az emberek kiszolgáltatottságát. A Gazdasági Versenyhivatal által kiszabott 14,1 milliárd forintos bírság jelzi a visszaélés mértékét - fűzte hozzá.

A magas gázár ürügyén a vállalkozó egyszerűen megzsarolta a gazdákat

- jelentette ki a Magosz elnöke. Egy éve még tonnánként 50 ezer forint volt a műtrágya ára, majd előbb 210 ezer, ma pedig már 230 ezer forintba kerül, miután a vállalkozó egy napot adott a gazdáknak a korábbi áron való jegyzésre.

Tisztességes vállalkozótól ez a zsarolás nem fogadható el

- hangoztatta Jakab István. Ezért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) egyeztetve a Magosz és a NAK kéréssel fordult a kormányhoz, hogy a lehető leghatározottabban és következetesen járjon el, mert a helyzet így nem tartható. Várják ezért a további hatósági intézkedéseket.

mezőgazdaságBige LászlóagráriumJakab István

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés