Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt a népszerű magyar író, Homonnay Gergely

| 2022. 01. 03. | 08:39:00
Rómában találták meg a holttestét.
Meghalt a népszerű magyar író, Homonnay Gergely
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy privát klub török fürdőjében holtan találták Homonnay Gergely írót Rómában még január 1-jén, írta meg a Corriere della Sera. Mint írják, a férfit a klub egyik alkalmazottja találta meg, aki azonnal segítséget hívott. Homonnay Gergely 46 éves volt.  

A cikk szerint Homonnay halálát szívleállás okozta. A rendőrség nyomoz az ügyben, ugyanis a holttest környezetében kábítószergyanús anyagok is voltak. Az még nem tisztázott, hogy volt-e valaki a társaságában. 

Homonnay Gergely a Puszi, Erzsi! című könyvével került be a köztudatba, amiben egy macska szemszögéből mutatja be az emberi viselkedést, kapcsolatokat és úgy alapvetően a világot. Első kötetét még több macskaszemszögből megragadott írás követte.

Dolgozott fordítóként, illetve újságíróként több lapnál, de két blogján is rendszeresen jelentek meg írásai.

Az irodalomból szépen, lassan átevezett a közélet háborgó tengerére, ahol a Demokratikus Koalíció aktivistájaként lett ismert. Miután Novák Katalinra becsületsértő kijelentést tett („aljas, náci féregnek” nevezte a családokért felelős tárca nélküli minisztert), 2021-ben jogerősen elítélték, a perköltségek megfizetésére kötelezték, illetve egy év próbaidőre bocsátották.

Már jó ideje Rómában élt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés