Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Milliárdos lehet a szélkár

| 2022. 01. 31. | 18:19:00
A helyreállítás előtt fotózzanak!
Milliárdos lehet a szélkár
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megközelíthetik az egymilliárd forintot a hétvégi viharok miatti károk az előzetes adatok alapján; a biztosítók további kárbejelentésekre számítanak. 

Az Aegon Biztosító az MTI-t arról tájékoztatta, hogy meghaladta az ezret a kárbejelentések száma január 1-én, délig. Ennél ugyanakkor jóval többre számítanak; mint jelezték, a hétvégén történt károk esetén néhány napos csúszással jelentik be az ügyfelek a káreseményt, elsősorban a további károk megelőzésére és a kármentésre koncentrálnak ilyenkor. A legtöbb bejelentés Pest megyéből érkezett, de az elsődleges adatokból is jól látható, hogy szinte az egész országot érintette a vihar. A károk értéke általában százezres nagyságrendű, elsősorban a lakóházak tetőszerkezetét, fedését érintette a viharos erejű szél, de előfordulnak még beázással járó és kidőlt fák által okozott károk is. 

Az Aegon Magyarország arra számít, hogy a további kárbejelentések száma elérheti a négyezret, és mintegy 250 millió forint nagyságrendű kárkifizetéssel kalkulálnak. A biztosító kéri ügyfeleit, hogy lehetőség szerint dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat.

A Groupama Biztosítóhoz mintegy 600, vihar miatti bejelentés érkezett hétfőn délig, a bejelentett károk 150 millió forintra becsülhetők; tapasztalataik szerint a bejelentések egy ilyen vihar után 2-4 napig is elhúzódnak, így lényegesen több, akár 1500 bejelentésre is számítanak 3-400 millió forint összegben a hétvégi viharok kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés