Hirdetés

Két pályázó indul a MOB elnöki posztjáért

2022.01.19. 18:44

Két pályázó indul a MOB elnöki posztjáért
Január 29-re hívta össze az elnökválasztó közgyűlést (Fotó: mti)

A MOB új elnöke február elsejétől láthatja el a feladatát.

Hirdetés

Ketten pályáznak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért, a MOB közlése szerint a szerda délutáni határidőig Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakos és Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó nyújtott be pályázatot. A 2017. május 2-án megválasztott, pozíciójában 2020 júniusában megerősített eddigi elnök, Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlésen a maga által kezdeményezett bizalmi szavazásban nem kapta meg a támogatói többséget, ezután január 31-i hatállyal lemondott.

A MOB elnöksége ezt követően a január 12-i, munkaterv szerinti idei első ülésén január 29-re hívta össze az elnökválasztó közgyűlést. A pályázati kiírást, az elnökválasztás szabályait és a közgyűlési meghívót január 13-án jelentette meg a honlapján, majd Kulcsár Krisztián még aznap kijelentette, hogy nem pályázik az elnöki posztra. A szerdai közlemény emlékeztet rá, hogy elnöknek a testület rendes tagjai jelentkezhettek. A tagság jelenleg 57 fős. Az alapszabály értelmében a pályázatoknak a közgyűlést megelőző tizedik napig kellett beérkezniük a MOB irodájába a főtitkárnak címezve, a határidő ebben az esetben szerda 16 óra volt.

A tisztségért az 57 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója - a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegáltja - és a szintén többszörös olimpikon vitorlázó, a 46 esztendős Hajdu Balázs ügyvéd - a Magyar Vitorlás Szövetség delegáltja - jelentkezett. A választás titkos szavazással történik. Megválasztottnak az a jelölt tekinthető, aki a közgyűlésen jelenlévő MOB-tagok több mint felének "igen" szavazatát megszerzi. Az elnöki mandátum 2022. február 1-jétől a 2024-es tisztújító közgyűlés napjáig tart.

A MOB új elnöke február elsejétől láthatja el a feladatát.

választásMOBközgyűlés

Hirdetés

Hirdetés