Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ukrajna új biztonsági garanciákat akar

| 2022. 02. 19. | 18:18:00
Az elnök szerint az ország jó kezekben van.
Ukrajna új biztonsági garanciákat akar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szinte menthetetlenül törékennyé vált a nemzetközi biztonsági rendszer, ezért Ukrajnának új garanciákra van szüksége a világ vezető hatalmaitól biztonsága megőrzéséhez - mondta Volodomir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Az ukrán elnök az ország keleti részét sújtó katonai feszültségről elmondta, hogy nagy a háború kockázata, de még nagyobb lenne, ha reagálnának a térségben tevékenykedő erők provokációira.

Mint mondta, nem tudja, mi Vlagyimir Putyin orosz elnök célja, éppen ezért szeretne találkozni vele. Az biztos, hogy Ukrajna katonai konfliktus helyett diplomáciai megoldást kíván, és biztonsági garanciákat.

Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai, valamint az Európai Unió, Németország és Törökország részvételével kell csúcstalálkozót tartani minél hamarabb - közölte.

Hangsúlyozta, hogy Ukrajna "jó kezekben van" és megvédi magát, lakossága pedig "nem pánikol". Egyben több támogatást kért országa nyugati partnereitől, kiemelve, hogy a fegyverszállítmányok nem "adományok" Ukrajnának, hanem hozzájárulás az európai és a nemzetközi biztonsághoz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés