Hirdetés

Megérkezett a fővárosba Ferenc pápa képviselője

MTI

2022.03.08. 15:09

Megérkezett a fővárosba Ferenc pápa képviselője
(Fotó: Wikipédia)

Az ukrajnai háború elől menekülőkkel fog találkozni.

Hirdetés

Hirdetés

Megérkezett Budapestre Ferenc pápa képviseletében Michael Czerny bíboros, az Átfogó emberi fejlődésért felelős vatikáni dikasztérium ideiglenes prefektusa – tájékoztatott Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkára március 8-án, kedden.Tóth Tamás közölte: a bíboros, aki azért érkezett Magyarországra, hogy találkozzon az ukrajnai háború elől menekülőkkel, először a Keleti pályaudvarra ment, ahol felkereste a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász segítségpontjait – írja az MTI.

Michael Czerny este találkozik Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsekkel, Veres András győri megyés püspökkel, az MKPK elnökével és a testület több tagjával – mondta az MKPK titkára. A bíborost szerda délelőtt a Karmelita kolostorban fogadja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Ezt követően Michael Czerny a barabási határhoz utazik, ahol felkeresi a Katolikus Karitász segítségpontját, valamit találkozik a terület két egyházi vezetőjével, Szocska Ábel nyíregyházi görögkatolikus megyés püspökkel és Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi római katolikus megyés püspökkel.

A szentszéki sajtóközpont hétfőn közölte, hogy Ferenc pápa megbízásából Konrad Krajevski lengyel bíboros, a pápai alamizsnahivatal vezetője a Lengyelország és Ukrajna közötti határhoz tart, a cseh származású Michael Czerny bíboros pedig Magyarországra utazik, hogy találkozzanak az Ukrajnából érkezett menekültekkel és az őket segítő önkéntesekkel.

A Vatikán hangsúlyozta, hogy a pápa küldöttei az "egyház szolidaritásának kifejezését szolgálják a szenvedő ukrajnai néppel".

Ukrajnapápaukrán-orosz háború

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés